donderdag 20 mei 2010

De SBS


Vandaag is het de 20 ste en dat is dan weer SBS dag, helaas heb ik maar 2 blokjes gemaakt.
Ik vind het heel moeilijk als ik met iets bezig ben om er dan iets anders tussendoor te doen ik maak graag eerst het ene af en dan begin ik aan wat anders, ik ben een beetje een rare in de quiltwereld want de meesten zijn met meerdere projecten bezig. Maar ik blijf mijn best doen:-) En wat een heerlijk weer hebben we toch niet te warm niet te koud, de hele dag zon en stralend blauwe hemel, wat willen we nog meer ( misschien lapjes):-)

dinsdag 18 mei 2010

Nieuwe quilt

Zoals beloofd een foto van de nieuwe quilt waar ik aan begonnen ben met sterren, het wordt helemaal zoals ik in gedachte had en nu kan ik dus vooruit ik wil ongeveer zo bijna 70 van deze sterren maken in allemaal verschillende kleurtjes. Ik ben nu ook de Rural Jardinquilt aan het doorquilten en heb al bijna de helft gedaan, lekker toch al dat gepruts met lapjes en lapjes kopen en uitzoeken overal door ik ook heel graag:-)

zondag 16 mei 2010

Blommekes quilt, boeken en Lib

Wat lekker zeg om een paar extra dagen vrij te zijn, gelukkig ook een paar met zon want dat maakt het toch allemaal een stuk vrolijker. Ik heb oa. van de week Millenium 2 uitgelezen en ben nu sinds gisteren met het 3e deel van deze serie bezig het zijn hele spannende boeken die je het liefst een een ruk uitleest. Zeker een super aanrader voor mensen die van thrillers houden.

Ondertussen heb ik natuurlijk ook hard aan mijn Blommekesquilt gewerkt en de top is nu klaar. Nu nog zoeken naar een mooi stofje voor de achterkant en dan kan die ook doorgequilt worden, maar eerst moet ik de quilt van de rural jardin lapjes quilten, gelukkig heb ik al 1/4 gedaan. Hier is nog een foto van een van de blokken.

Ook heb ik van de week onderstaande stitchery gemaakt voor de Lib en ben al weer aan de volgende begonnen.
Ondertussen ben ik ook lapjes bij elkaar aan het zoeken voor mijn volgende project en die gaat ook heel leuk worden, volgende keer meer hier over.


zondag 9 mei 2010

Ik heb van de week weer een aantal aankopen gedaan voor mijn lapjes verzameling en natuurlijk het boek Living the Dream waar een hele mooie quilt met stitcheries in staat. Er zijn al zoveel dingen die ik nog wil maken want er is zo veel moois dus spaar ik al vast allerlei lapjes daarvoor.
Dat is dan het nadeel van alles met de hand doen en niet met de naaimachine, dat het niet zo snel gaat maar ja dat overleef ik ook wel, gewoon veel naaien:-) Ondertussen heb ik wel alle kleine blokjes al genaaid en 2 blokken heb ik al af, ik moet alleen nog 12 blommekes maken en dan kunnen alle blokken afgemaakt worden, tussenblokken er bij en rand er om heen en dan is het klaar. Dus ik ga maar gauw weer aan het werk.


woensdag 5 mei 2010

Lib en nieuwe quilt...
Ondertussen weer 3 Lib sticheries af en ben al weer bezig met nr 5, het is echt leuk om te doen en ik ben al op zoek naar meer sticheries om daar quilts mee te maken, het geeft toch iets speciaals vind ik. Ik ben ook aan de nieuwe quilt begonnen van de martinique serie en daarin komen een boel van onderstaande blommekes, dat appliceren vind ik ook heel leuk om te doen al zijn de hoekjes niet zo gemakkelijk maar ja zo blijf ik bezig:-) Ik wens ook nog iedereen een fijne 5 mei toe, het weer wil wel niet zo vlotten maar hier in Eindhoven is het in ieder geval droog lekker pruts weer dus.


zaterdag 1 mei 2010

Quilt klaar...
Vandaag is mijn zandlopertjesquilt afgekomen, hij heeft een flinke maat en het viel niet mee met quilten maar nu is hij klaar, hoe meer ik er naar kijk hoe meer figuren ik er in zie, toch wel apart.
Ook zijn precies op tijd de 5 sterren van de antiek quilt van Guute af, ik ben al benieuwd welke nieuwe opdracht we vandaag krijgen.
Vandaag ben ik aan een nieuwe quilt begonnen van de Martinique serie met bloemen, hier zal ik binnenkort meer van laten zien.