woensdag 25 augustus 2010

Lib en SBS en wat nieuws...

Van het weekend heb ik alle Lib rondjes op het stof genaaid. En nu ben ik de blokken aan elkaar aan het zetten, en dan moet ik nog een paar zijblokken maken en dan kan de hele top in elkaar, ik vind het wel wat gezelligs hebben.
En gisteren werd ik even verrast, s'middags kwam het boek When the cold wind blows.., gestuurt door Quiltendewilma, wat een super mooi boek alweer zeg, ik denk dat ik ze maar allemaal ga sparen:-) En gisteravond tijdens het eten stond ineens TNT aan de deur, ik had afgelopen vrijdag stofjes bestelt bij Fabricshack en tot mijn verbasing en grote vreugde waren ze er al,supersnel die amerikanen en whoow wat zijn ze mooi en zoals je op de foto hier onder kan zien heb ik het boek er bij gelegd, open bij de quilt die ik wil gaan maken van die stofjes, de mandjesquilt, dat lijkt me echt zo super worden.

En er staan nog meer mooie quilt in ook voor applique dus ik kan weer aan de slag ( niet dat ik niets te doen heb hoor):-))
Fijne dag allemaal.


vrijdag 20 augustus 2010

Volgende ronde..

Hier zijn weer een paar nieuwe blokken van de SBS.
Ik ga niet alle blokken maken maar gewoon die die ik leuk vind, en die ga ik combinren met de LIB blokken. Ik zag dat Dorine ze ook gecombineerd heeft en ze gaan heel goed samen.
En nu nog wachten op het boek van When the cold wind blows..., ik heb hem gisteren besteld bij Quiltende Wilma en ik ben er super nieuwsgierig naar, hopelijk komt hij gauw:-)

Nu ga ik nog een paar SBS blokken maken en dan eens kijken passen en meten hoe ik het in elkaar ga zetten, maar hier over binnenkort meer.
Fijn weekend allemaal.




woensdag 18 augustus 2010

Nieuwe SBS blokken...

Ik wil als eerste iedereen bedanken voor de lieve berichtjes op mijn vorige berichtje over de Summer Star's, ik heb echt genoten van alle reacties.
En dan laat ik nu mijn nieuwe blokken zien van de SBS, dat gaat op het moment ook heel lekker. Al moeten jullie niet te nauw kijken want ze zijn nog niet gestreken, dat doe ik altijd als laatste:-)
Het is wel leuk om iedere keer weer opnieuw een leuke combinatie te maken voor het volgende blokje.
Ik heb nog verschillende blokjes geknipt dus die liggen klaar om in elkaar gezet te worden, waar ik zo aan ga beginnen lekker met een kopje thee en een koekje er bij:-)

En af en toe wat quilten aan mijn Martiniquequilt, wat ook wel leuk wordt vind ik.

Ik ga ook van de week het boek, When the cold wind blows bestellen want daar staat een patroon in van een mandjes quilt die ik heel leuk vind om te zien.

De meesten hebben hun mandjesquilt al af maar daardoor kan ik weer leuke ideeen opdoen door al die quilt te bekijken, ja ik heb er al weer echt zin in:-)
Fijne dag allemaal.

vrijdag 13 augustus 2010

Af.....
Vandaag heb ik de top van mijn Summer Star's afgekregen, hier onder staat een foto van de top, de foto is niet echt super want a. het is bewolkt en b. hij is gewoon te groot om goed omhoog te kunnen houden als had ik hem aan een kant aan het wasrekje aan de deur vastgezet zodat we wel de breedte hadden maar de hoogte dat lukte niet. Hij is 224 in het vierkant en voelt trouwens ook best zwaar aan maar dat kan aan het soort stof liggen misschien, hij was in ieder geval heel leuk om te maken het patchen en appliceren. En dan ga ik nu nadenken over mijn volgende project, tussen door ga ik SBS blokjes maken en
starten met het quilten van de Martiniquequilt kan ik ook mijn vingers weer een beetje tot rust laten komen want ik heb deze keer wel erg vaak in mijn vingers geprikt met de naald:-) Ik vind het wel super dit weer want nu kan ik lekker door prutsen ik ben zelf toch meer een mens van de kou dan van de warmte. Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend toe.

woensdag 4 augustus 2010

Update...
Hier weer een kleine update van mijn Summer Star's, ik heb nu rondom de blauw met witte rand van driehoekjes zitten, en de driehoekjes van de laatste rand zijn ook al klaar. En gisteren heb ik het eerste deel van de rand met de blaadjes er aangezet en nu ben ik met de 2e bezig, de top begint nu gewoon zwaar te worden van al dat stof maar gelukkig is het einde in zicht:-)
En vandaag kwam er weer een super pakje van Quiltende Wilma met onder andere mijn 4e deel van Journey of a quilter en het stofjespakket van de maand Augustus en ik vind ze weer schitterend, elke maand doe ik mee met de stofjesclub en altijd zijn de lapjes gewoon prachtig.
Ook heb ik een tip voor degene die het leuk vind er is een nieuwe BOM gestart ( ja weer een):-) en dit gaat een kerstquilt worden,hij staat links in de rij en heet Frosty Flakes gemaakt door Dawn, ik vind het zeker weer de moeite waard.
Zo nu ga ik weer verder prutsen.
Fijne dag allemaal.