donderdag 28 april 2011

English Basket Quilt top affo.....

Afgelopen week is er flink aan de English Basket quilt gewerkt, de middelste mandjes zijn aan elkaar genaaid en de eerste rand zit er omheen.

En omdat het met Pasen zo heerlijk weer was, was het heerlijk buiten vertoeven en de blauwe regen stond prachtig in bloei, nadat we er vorig jaar maar 2 hadden hadden we nu heel veel mooie blauwe trossen ik heb er ontzettend van genoten. 

 En toe heb ik de volgende rand er aan gezet met alle mandjes, en ik heb besloten dat ik het hierbij laat,ik  vind het groot genoeg en zo kan ik hem ook gemakkelijker aan de muur hangen want daar komt hij straks toch wel het mooiste uit met al die warme kleurtjes.
En ik heb ook nog aan andere dingen gewerkt maar daar zal ik de volgende keer over vertellen. Er wordt hier aan 2 dingen tegelijk gewerkt, ik wordt nog eens een echte quilter:-)))

Fijne dag allemaal.

woensdag 20 april 2011

Nog meer mandjes.......

Zo alle mandjes zijn klaar het zijn er 18 in totaal , nu ga ik met de eerste rand beginnen


Voor de volgende border heb ik hexagonbloemetjes nodig en eigenlijk ook sterren maar die maak ik niet, bij mij komen er hartjes op en die ga ik nu lekker buiten op de borders vastnaaien want het is toch heerlijk genieten in het zonnetje.

Fijne dag allemaal.............


maandag 18 april 2011

Whoow een award......

Ik zag dat ik van Margreet een award heb gekregen, gaaf zeg mij eerste. Ik weet niet zo goed aan wie ik hem moet doorgeven want ik vind iedere quiltblog geweldig dus bij deze is hij voor iedereen. Ook moet ik antwoord geven op enkele vragen dus bij deze:-)

1) Waarom ben je met bloggen begonnen? Ik had eerst een gewone homepage, maar toen ik zag hoe handig een blog gaat ben ik overgestapt en ook omdat ik het wel leuk vind om zo te laten zien wat ik allemaal in elkaar pruts:-)

2) Welke blogs volg je? Natuurlijk blogs over quilten, maar ook interieurblogs voornamelijk over brocante en wit.

3) Wat is je favoriete kleur? Nou Roze he, in alle tinten oudroze, knalroze en maakt niet uit wat voor roze. En dan rood en beige.

4) Wat is je favoriete film? Hmmm dat is een moeilijke want ik ben filmverslaafd, dus dan een paar van mijn favorieten Notting Hill, Bridget Jones, Sense & Sensibility, Wives and Daughters en North and South ( Niet die van Patrick swayze maar een engels miniserie)

5) Welk land zou je nog eens willen bezoeken? Engeland is mijn favoriet. 

Margreet heel erg bedankt voor je award en ik hoop dat ik het zo goed gedaan heb.:-))

Fijne avond...

maandag 11 april 2011

Mooie stofjes en nog meer mandjes.....

Ik heb (vind ik zelf:-)) ) hele mooie stofjes gevonden voor mijn Dancing dollies quilt, de stofjes van Pom pom de Paris, hele mooie stofjes in de French general kleurtjes, heerlijk zacht en ze ruiken super lekker, toen ik ze uit de envelop haalde rook ik meteen een heerlijk luchtje aan de stofjes, ik weet niet of dat origineel zo is of dat het van de verpakster afkomstig is maar lekker is het wel:-)  Ik was meteen verliefd op de lapjes en vind ze zeker geschikt voor de jurkjes van de dames.

 Tja en misschien wordt het voor jullie weer een beetje saai maar hier zijn weer een paar nieuwe mandjes die ik dit weekend gemaakt heb, ik ben al over de helft nu.

 De mandjes zijn echt heel erg leuk om te maken en als ze dadelijk allemaal af zijn dan moeten er nog een heleboel hexagon bloemen gemaakt worden en sterren, maar nu eerst alle mandjes afmaken.

Hele fijne zonnige dag toegewenst en geniet er maar lekker van. 



vrijdag 8 april 2011

Wat heb ik deze week gedaan....?

Ik heb eindelijk de mandjesquilt gedubbeld, en dat is gelukkig helemaal goed gegaan en nu kan ik er eindelijk aan beginnen, ik kan haast niet wachten tot hij af is. Ik doe het op de Sharon Schamber manier en ik moet zeggen dat het werkt als een tierelier geen pijnlijke knieen of rug meer gewoon hop met de plankjes en lekker aan de tafel, ik heb deze manier gevonden via Quilting Jeannet en ben er erg blij mee.

 Ook heb ik weer 2 mandjes bij elkaar, het middenstuk kan nu in elkaar gezet worden, op nu naar het volgende mandje. Dat wordt een fijn weekend lekker in de tuin zitten met mijn werkje en de heerlijke luchtjes opsnuiven van de bloemen en lekker relaxen, zalig toch.

Ik wens jullie allemaal een heel fijn en zonnig weekend toe...


zondag 3 april 2011

Mandjes......

Zo hier zijn dan de eerste 2 mandjes van de english basketquilt, ze worden dus niet van oude stofjes gemaakt maar van de moda serie Wild Rose, ik vind het zelf hele mooie stofjes met hele mooie kleurtjes en het is echt heel leuk om deze mandjes te maken. Ik ga nu lekker verder met het volgende mandje want hier regent het nu dus kan je veel beter lekker binnen wat prutsen en af en toe mag ik ook spelen op de playstation als mijn man er niet door komt, :-)))( niet dat het mij wel lukt hoor):-))

Fijne dag allemaal.