dinsdag 29 november 2011

Elfjes

En er zijn weer 3 Elfjes bij gekomen, nog 2 en dan zijn alle elfjes kompleet en dan kan ik aan de blokken er om heen beginnen.

Al zal deze quilt niet meer af komen voor de kerst, maar zeker wel voor volgende kerst:-)
En eigenlijk wil ik toch nog iets nieuws maken voor de kerst iets kleins wat nog mooi op tijd af kan komen. Ik heb wel al een paar ideetjes maar hier over binnenkort meer.

Ook heb ik weer een rij af van de Dear Jane maar die laat ik de 5e zien, met deze quilt ga ik volgend jaar weer verder. De rest van dit jaar ga ik nog wat kleine dingetjes doen en wat afmaken zoals de klosjesquilt waarvan alle klosjes bijna gequilt zijn en dan nog de buiten rand.
Hopelijk wordt het gauw kouder want ik heb wel zin in koud winter weer, en nog even en dan kunnen we de kerstboom gaan zetten, ik heb er echt zo veel zin in hopelijk vinden we een hele mooie.:-)
Iedereen een hele fijne avond toegewenst. 

zaterdag 19 november 2011

Een affo en een hopelijk bijna affo.....


De Morris Tapestry quilt is klaar, gewassen en al, heerlijk ruikend van de wasverzachter hangt hij over de stoel, hier onder zie je een foto er van en kan je ook de achterkant een beetje zien.

De kleurtjes zijn heel mooi en warm en de stofjes heel zacht met vind ik zelf hele mooie designs.


Hier onder zie je bijna de hele quilt ik had hem even op de grond gelegd maar ik kreeg hem niet helemaal op de foto helaas.


 Ondertussen is er van de week de klosjes quilt gedubbeld, hoe meer ik er naar kijken hoe mooier ik hem vind. Ik ben in het midden begonnen en heb nu al een heel stuk gequilt en het ziet er heel schattig uit. Er wordt alleen op de achtergrondstofjes gequilt aan de achterkant lijkt het net op sterren. Er moet alleen nog iets moois gevonden worden voor de rand maar dat heeft nog even de tijd. 


Ik wens iedereen een heel fijn quilt en patch weekend toe.


maandag 14 november 2011

Iets nieuws......

Hier is nu ook begonnen aan de Morrelquilt , ik had hem al gezien bij verschillende bloggers en vond hem schitterend en nu heb ik zelf ook maar de stoute schoenen aangetrokken. De hele week bezig geweest met het middenstuk en het is nog gelukt ook. Met mooie zachte reproduktiestofjes in mooie kleurtjes. Hopelijk gaat deze quilt lukken want er zitten zo te zien voor mij dan hele pittige blokken in, ik hoop dat het gaat lukken.

En ja zo als je kan zien kon onze Dolly niet achter blijven met op de Morrisquilt te liggen, al zal hij nu bijna van de bank verdwenen zijn. Er moet nog maar een klein stukje gequilt worden en dan kan de bies er om en is hij klaar. Tja misschien moet ik dan maar gauw een nieuwe quilt dubbelen voor mijn dames:-)



vrijdag 11 november 2011

De winnaar is bekend......

Als eerste wil ik iedereen bedanken voor het mee doen, tot nog toe heb ik al een super fijne dag gehad en mooie kadoos.:-)
En dan de winnaar:

*Guusje*




Het pakketje gaat op de post en ik wens je er veel plezier mee.

Fijn weekend allemaal en Alaaf:-)

zondag 6 november 2011

Give-away .....

Vandaag start hier dan de Give-away, omdat ik 11-11-11 jarig ben. Het is voor mij een speciale dag en daarom wil ik sommige van jullie mee laten genieten. Je hoeft alleen maar een leuke reactie hier achter te laten en dan op 11-11 gaan alle deelnemers in een mandje, er worden er een paar mensen uitgetrokken en die krijgen een kadootje

Dus lijkt het je leuk om mee te doen laat dan een reactie achter en dan weten jullie vrijdag wie er gewonnen heeft.
Veel quiltplezier.

vrijdag 4 november 2011

Quilten en de Dear Jean


De helft van de Morrisquilt is al gequilt dus dat schiet lekker op, het is echt genieten met deze stofjes want ze zijn gewoon heel erg mooi en warm van kleur. Ik zag dat er binnenkort weer een nieuwe serie stofjes van deze serie uit gaat komen, mmmm tja zal ik of zal ik niet......:-))




Ook wordt er hier nog gewerkt aan de Dear Jean, de e-rij is nu ook klaar en nog steeds geen dubbel stofje er in gebruikt, dat zal met de f-rij waarschijnlijk ook wel lukken maar dan komen er toch dubbele stofjes in. Niet dat dat erg is hoor:-) Maar ik was wel benieuwd hoe ver ik kon komen met mijn lapjes.




En op de foto hier onder zie je alle 5 de rijen aan elkaar wat een gefriemel zeg op ze mooi boven elkaar te krijgen. Maar het begint nu wel op de Dear Jean te lijken, gaaf hoor:-)
Nu op naar de volgende rij.



Maar eerst worden er nog wat Blommekes aan elkaar genaaid en ga ik vandaag beginnen met deel 1 van een BOM maar hier over binnenkort meer.
Ook voor degene die mee willen doen aan de Give-away die gaat zondag van start!!
Nu ga ik lekker prutsen en hopelijk wordt het nu binnenkort ook kouder want dit weer ontregeld bijna mijn herfstgevoel en over 7 weken is het al kerstmis ! Geef mij maar lekker de kou en donkere dagen hoor en dan lekker gezellig binnen met een kop thee of warme chocomelk:-) Ik ben nu eenmaal een herfst en winterpersoontje.
Allemaal een fijn weekend.