zaterdag 31 december 2011

Gelukkig 2012...

Ik wil iedereen een hele fijne jaarwisseling toewensen.
Dat 2012 voor iedereen maar een heel mooi, gezond en heel goed nieuwjaar mag worden.

zaterdag 24 december 2011

Hele fijne feestdagen...

Ik wens iedereen hele fijne feestdagen toe
Geniet van het heerlijke samen zijn met familie en vrienden.

Groetjes Anneke






zaterdag 17 december 2011

Affo's en een kleine verwennerij voor mezelf...

Ondanks dat ik nog grieperig ben is het me toch gelukt een paar dingen af te maken voor de kerst, als allereerste de kerstmanquilt met de kerstboompjes en hij hangt al lekker aan de muur te pronken.

Ook is de klosjesquilt helemaal klaar en ligt in de quiltmand gezellig bij de andere quilts.

En mijn kersttafelkleedje is ook helemaal af en ligt al op de grote tafel. Als de quilts niet zo groot zijn dan schiet het behoorlijk op om ze af te maken en dat is natuurlijk ook wel eens leuk.

Ook heb ik afgelopen maandag bij Fabricshack.com de nieuwe Blackbird stofjes Blueberry Crumb cake besteld en ze zijn schitterend hoor, echt hele mooie kleuren blauw. En gisteren werd de dikke envelop al gebracht, hoe zo snel! Ik ben er super blij mee ook al ben ik een echte rood en roze type:-) Maar ik had een hele mooie blauw creme quilt gezien in een blad en die wil ik gaan maken. Dus voor de verandering hier een keer een baluw quilt.

Dus nu kan ik het hele weekend lapjes aaien:-) Maar ik wil ook nog een quilt dubbelen en aan een nieuwe quilt beginnen, eens zien wat er allemaal van gaat komen.
Fijn weekend allemaal.

maandag 12 december 2011

Morrelquilt.....

Ja ondanks dat ik me niet zo lekker voel, veel gesnotter en gehoest heb ik toch al 3 blokken klaar van de Morrelquilt. Het zijn alle 3 blokken met een andere techniek en gelukkig is het allemaal aardig gelukt. Maar er zitten blokken bij waar ik gewoon schrik van krijg. Van zulke kleine stukjes, op een bepaalde manier aan elkaar genaaid wat ik nog nooit gedaan heb dus ik ben benieuwd hoe dat gaat lopen.

Ik denk dat ik maar eerst een proeflapje ga maken om te kijken of het me eigenlijk wel gaat lukken. Spannend hoor.
En helaas werkt het weer ook niet mee, waar blijft de kou en de sneeuw? Nou ja we wachten maar af, gelukkig kunnen we genieten van alle gezellige dingen in ons huis, de lampjes, kaarsjes en bij sommige een kerstboom. 

Donderdag hebben we ook een spannende dag want dan is mijn DH 25 jaar bij de zaak en krijgt hij een receptie en wij krijgen een rondleiding op zijn werk. En hij gaat weer leren, hij mag een mooie opleiding gaan volgen en hij heeft er echt zin in.
Ik zelf hou het wel bij mijn lapjes heerlijk ontstressen daar hou ik van:-)

Zo en dan ga ik nu thee zetten en weer verder aan mijn quiltje met de kerstbomen, hier gauw weer meer over. Hij wordt in ieder geval super gezellig.

vrijdag 9 december 2011

Kerstboompjes....

Ik kon het toch niet laten en ben aan een kerstboompjesquilt begonnen:-)
Er komen een heleboel kerstbomen op. Hier de eerste 3.

En hier weer 3.

En hier nog eens 3, en als ze vastzitten komt er ook nog een kerstman bij heel gezellig. Als hij er bij staat dan zal ik hier weer een foto plaatsen dan kunnen jullie mee genieten.
Iedereen een fijn weekend toegewenst.

woensdag 7 december 2011

Klosjes en stitchje...

Zo de klosjesquilt is gequilt, nu nog de bies er aan en hij is helemaal klaar. Ik vind hem toch mooier geworden dan dat ik gedacht had. Nu hij gequilt is ziet hij er heel anders weer uit, wat dat quilten toch veel doet aan een aan elkaar genaaide lapjes lap.

Ook heb ik tussendoor deze katten stitchery gemaakt, dat moest toch ook een keer als je 2 katten heb:-) Ik ga er een klein quiltje van maken dus moet er nog een mooi randje omheen komen.
En nu ga ik verder aan mijn kersttafelkleedje want het is geen weer om naar buiten te gaan je waait haast uit je kleren:-)

maandag 5 december 2011

Dear Jean en Kerstquiltje.......

Hier is dan rij F van de Dear Jane, alle blokjes zitten al aan elkaar en nu kan de rij aan de rest van de lap worden vast gemaakt. Sommige blokken heb ik een beetje aangepast naar eigen smaak en natuurlijk weer een hartjesblok:-) En nu op naar rij G, maar zoals ik het nu in de planning heb wordt dat in januari, er zijn nu wat dingetjes die ik nu gauw klaar willen maar het kan altijd zomaar gebeuren dat ik er toch deze maand al iets aan ga doen.

Hier is een van die andere dingetjes, allemaal driehoekjes waar ik weer vierkantjes van maak.

Dit moet dus een kersttafelquiltje gaan worden, gemaakt van een charmpack van de stofjes serie Grace, heel erg mooi en elegant vind ik zelf.
En dan zet je de gemaakte vierkantjes aan elkaar op eventueel de onderstaande manier.

En dan kan je er nog een rode rand om maken zoals onderstaande foto, en als die vast zit komt er weer een groene, echte kerstkleurtjes dus. Gezellig toch vind ik.
Nou ik ga weer gezellig verder prutsen, het is donker buiten, de kaarsjes branden en mijn mok thee staat te dampen, heerlijk genieten toch met alvast een kerstfilmpje in de DVD speler:-))
Fijne dag allemaal.