zaterdag 30 juni 2012

AWS.....

Zo maand 4 van de Antique wedding sampler is ook klaar, ondertussen is ook maand 5 binnen gekomen dus ben ik daar ook maar meteen mee gestart dan zijn die ook klaar.

Onderstaande blok heeft natte plekjes want ik moest de blauwe stift er even uit halen:-)

Als de volgende 2 blokken klaar zijn laat ik ze hier weer zien. En dan liggen er nog een aantal blokken te wachten van de Saartje quilt, dus ik kan lekker vooruit.
Fijne zondag toegewenst.

vrijdag 29 juni 2012

Klaarrrr....

Zo het zomerquiltje is ook af , hier en daar een beetje gequilt.
Een bies er op en 2 lussen en nu hangt het mooi te wezen aan de muur.:-)

En nu, ja een paar BOM blokken maken en dan of misschien het mooie quiltje wat in het Simply vintage deel 2 blad staat ( Daar komt trouwens ook het zomerquiltje uit) of toch al aan de Burnt quilt beginnen, moeilijk hoor:-)  En bij Quilting Jeannet zag ik ook al een mooie quilt voorbij komen ik geloof dat die Suzanne heet ook al zo'n plaatje. Nou ik ga er eens goed over na denken en ik wens alvast iedereen een fijn weekend toe.


maandag 25 juni 2012

Zomerquiltje....

Er wordt al hard gewerkt aan het zomerquiltje, bijna alles is er al op genaaid en het borduurwerk moet nog. En dan die zonnige stofjes maken het erg gezellig. Op deze manier is er toch een zonnetje maar dan binnen:-)


zaterdag 23 juni 2012

Klaaaaarr......

De top van the 19 midth century star quilt is af, nu nog op zoek naar een mooi achtergrondstofje. Ik ben er weer helemaal blij mee en weer een affo op mijn groeiende stapel, oeps! Toch blijf ik lapjes aan elkaar naaien wel het leukste vinden en het doorquilten iets minder. Maar ja het hoort er bij en dat komt ook vast wel.


Maar nu ga ik eerst een klein zomerquiltje maken, gewoon zo lekker voor tussendoor zodat ik hem snel aan de muur kan hangen. En zo is er ook eens een keer iets snel klaar dat geeft de mens weer moed:-))
Iedereen een fijn weekend toegewenst morgen wordt het een fijne quiltdag volgens het weerbericht.

donderdag 21 juni 2012

Dear Mrs Tompkins quilt....

Vandaag is dan eindelijk het lang verwachte patroon aangekomen, ik had hem al lang op het oog. En heb ik het patroon kado gekregen van mijn DH, wat een schat he en ik ben er super blij mee. Het middenstuk wordt de levensboom want die vind ik zo mooi.
En nu kunnen er lapjes bij elkaar worden gezocht en kan er over een poosje aan worden gestart. Eerst ga ik nog een paar kleine zomerquiltjes maken:-) Zo gauw ik een beginnetje heb gemaakt zal ik jullie mee laten genieten van deze prachtige quilt.

dinsdag 19 juni 2012

Nog meer blokken....


En de 4 applicatieblokken zijn  ook af. In mooie warme kleurtjes rood. Er worden hier nog steeds lapjes aan elkaar genaaid en ik denk dat ik een top weer klaar ga maken voor te quilten want echt warm wordt het voorlopig toch niet. Zo komt er misschien toch nog iets af deze zomer.
En onderstaande blokken waarvan ik er 8 moet maken zijn ook bijna klaar nog een half blok en dan kan ik de randen in elkaar zetten. Ik ben super benieuwd hoe het allemaal gaat worden. Mijn kopje thee staat al klaar dus ik ga lekker aan de slag:-)



dinsdag 12 juni 2012

Sterren....

Zo ondertussen zijn de 8 sterren klaar voor de laatste rand van the midth 19 century quilt. De sterren blijven altijd leuk om te maken en dan met 8 verschillende stofjes.
En vanmiddag ga ik verder met het appliceren van onderstaande blok, dat moeten er 4 gaan worden. En dan nog 8 andere sterblokken en dan kan de rand in elkaar worden gezet. Tja je moet wat als het buiten regent. Ik ben wel al super benieuwd om het eindresultaat te zien als alles aan elkaar zit.
En vandaag is ook maand 9 in bus gevallen van de Sarah Morrel quilt, maar die moet even wachten tot de 19midth century quilt klaar en dan is zij aan de beurt en er liggen ook weer 2 nieuwe blokken van de Antique wedding sampler te wachten dus ik hoef me voorlopig niet te vervelen:-))



zaterdag 9 juni 2012

Een affo en update Saartje......

Mijn granaatappelquilt is helemaal af, gewassen en gedroogd. Hij is alleen heel moeilijk om goed op een foto te krijgen want ik ben te klein om hem helemaal goed op de foto te krijgen maar hij staat er nu toch redelijk op en hopelijk kunnen jullie ook zo van hem genieten. Het is echt een heel leuk patroon om te doen en niet te ingewikkeld. En er zijn heel veel rozen stofjes in gebruikt in rood en roze. En nu op naar de volgende te quilten quilt, de tussenvulling en achterkant liggen al klaar.

Ook heb ik al 3 rijen blokken aan elkaar gezet voor de Sarah Morrell quilt, alle blokken die ik heb gehad zijn nu klaar en nu is het wachten op maand 9. Ik vind het er zelf heel erg mooi uit zien, petra prins heeft voor hele mooie bij elkaar passende lapjes gezorgd. Ik weet niet of mij dat zelf zo goed was gelukt daarom heb ik ook met deze BOM meegedaan.

En nu ga ik verder met de midth 19 century quilt, de nieuwe quiltmania ligt klaar ik heb alles al getekend op het stof en ga nu alles uitknippen en dan kan ik lekker lapjes aan elkaar zetten onder het voetballen:-) Fijn weekend.