zondag 28 oktober 2012

Mandjes affo......
 
Zo mijn mandjesquilt is ook af allemaal van rozenstofjes van Lecien dus vind ik zelf heel lief en schattig:-)
 
En nu ga ik van de week de Sarah morrell quilt dubbelen en dan kan ik daar mooi steekjes aan maken want het is er echt weer voor. Ik kan eigenlijk niet wachten tot deze quilt helemaal klaar is en dan komt hij aan de muur te hangen, dat vind ik zelf erg spannend.
Net nog even de bladderen in de tuin opgeruimd en nog wat bollen in de grond gezet. Ik moet nog een paar planten afknippen en dan komen ze hopelijk volgend jaar weer terug en dan is verder de tuin winterklaar. Want het is heerlijk buiten in het zonnetje en het frisse windje en met het heerlijke bladergeurtje er bij. Nu ga ik lekker op de bank zitten met een grote mok thee en weer steekjes maken aan wat nieuws.
Iedereen een hele fijne dag toegewenst.

maandag 22 oktober 2012

Nieuwe blokken AWS
 
Zo alle blokken die hier lagen zijn nu klaar en dan kan er weer worden gewacht op die van de volgende maand.
Het zijn echt hele leuke blokken om te maken van die hele mooie stofjes. 
En met dit heerlijke herfstweer is het fijn om steekjes te maken op de bank, het ruikt ook zo heerlijk herfstig vind ik. 
De tuin is ook al bijna winterklaar zo met dit droge zonnige weer kan je heel wat werk verzetten. Er moeten alleen nog een paar dingen worden gesnoeid en dan kunnen we weer vooruit tot volgend jaar. 
Vanmiddag weer lekker prutsen ik ben met de mandjes bezig en moet eigenlijk nog Saartje dubbelen maar daar zie ik een beetje tegen op want dat is toch pittig werk vind ik altijd. Het quilten zelf vind ik wel gezellig om te doen vooral nu het einde van de week een stuk kouder wordt. Groetjes Allemaal.


zaterdag 13 oktober 2012

Een affo en een nieuw blok en zo....
 
Zo de Park Avenue quilt is ook helemaal klaar en gewassen en wel, en mag hij op de stapel bij de rest van de affo quilts. Het is geen aan de muur hang quilt geworden want die plekken zijn op dit moment gereserveerd voor de Saartje quilt en de Antique weddings sampler quilt:-)
En omdat ik nog op mijn nieuwe achterkantje wacht voor Saartje heb ik nog maar een AWS blok er bij gemaakt. Alle stofjes die er voor worden gebruikt zijn zo prachtig het is echt een genot om mee te werken. 
Ook heb ik ondertussen nog een beetje geborduurd aan mijn speldenkussen en het gaat toch aardig alleen je moet heel goed op de draadjes letten, tenminste ik dan, tellen en tellen:-) Nu vanmiddag lekker gezellig op de bank verder gaan aan het volgende AWS blok met een grote kop thee erbij.



dinsdag 9 oktober 2012

Klaar en een nieuw beginnetje......
 
Mijn kerstquiltje met de elfjes is helemaal klaar ook al gewassen en gedroogd. Nu kan hij op 1 december aan de muur en ik ben er helemaal blij mee. 
Het eerste stukje is ondertussen geborduurt aan de grote speldenkussen, af en toe valt het niet mee om een kruisje te maken over 2 draadjes want dan zie ik het niet zo goed, maar gelukkig lukt het wel.

En er is weer een nieuw blok gemaakt voor de Antique wedding Sampler, deze quilt is echt heel leuk om te maken en het volgende blokje ligt ook al klaar te wachten op een paar steekjes:-)

Ook wil ik aan iets nieuws beginnen, plannen genoeg maar ik zit eigenlijk een beetje in een dip er zijn de afgelopen weken allemaal minder fijne dingen gebeurt en ik heb er moeite mee om het te verwerken. Echt vervelend dat ik dit niet van me af kan zetten. Ik hoop er maar het beste van want herfst en winter tijd zijn voor mij altijd mijn tijd heerlijk genieten van de kleuren en geuren buiten en de heerlijke kou en het binnen gezellig maken dat zijn mijn dingen. Ik wens iedereen in ieder geval een hele fijne dag toe en hopelijk heeft iedereen tijd voor een paar steekjes te prikken. 


woensdag 3 oktober 2012

 
Van alles wat......
 
Het middenstuk is al gequilt, en nu nog de rand en dan is hij klaar, ik heb maar een zelfverzonnen patroontje gemaakt dat had ik bij verschillende andere quilsters gezien en ik vind het aardig leuk geworden.
 
Ook heb ik mezelf getrakteerd op 2 mooie borduurpakketjes van Soedidee en ga vandaag de eerste steekjes maken. Als je in het webwinkeltje kijkt van Soedidee wordt je overal verliefd op, er zulke mooie dingen en stofjes om zelf te maken. Het onderstaande pakketje wordt een grote speldenkussen. 
En dit onderstaande pakketje wordt ook een speldenkussen en je kan er ook je schaartje in stoppen en er zitten hele mooie bedeltjes bij echt een mooi herfstkussentje.

En dit kwam ik van de week s'morgens vroeg tegen. Tegen de muur zo op de foto lijkt het mee te vallen omdat ik niet dichterbij kon inzoomen maar in het echt was hij gigantisch, nog nooit heb ik zo'n grote gezien ik was helemaal verstijfd van de schrik en wist niet wat te doen en ik was ook nog alleen thuis. Tot ik een helder moment kreeg en vlug de stofzuiger pakte en hem daarin opzoog en daar achter aan nog wat kattengrit. Toen vlug de stofzuiger in de schuur gezet zodat DH de zak er uit kon halen als hij thuis kwam.
En gelukkig ondanks alles heb ik het overleefd want ik vind ze dood en dood eng die beesten. Dit wilde ik even kwijt :-))