woensdag 30 januari 2013

Klaarr....

Eerst heb ik aan het middenblok nog een mooi rood randje gemaakt en daarna een boel kleine vierkantjes met alle stofjes die ik van deze Orchard House serie had. Ik vind het zelf hele mooie stofjes met een hele oude versleten uitstraling.
Toen kwam er een mooie zigzag rand omheen, ook natuurlijk scrappy.

En toen nog een mooie rode rand met blauwe roosjes en in elke hoek een ster, en nu is de top klaar. Het is niet een super grote quilt geworden maar een mooie maat zodat hij straks mooi aan de muur kan hangen.

Ondertussen kon ik het niet laten om alvast het eerste blok van de Calendula Patterdrip's cottage op stof te tekenen en de eerste steekjes zijn al gemaakt, het wordt echt een flinke quilt.
Nu lukt het me niet om de hele dag te borduren dus ben ik toch maar op zoek gegaan naar een patroon voor een nieuwe quilt en nu heeft mijn DH er een uitgezocht. Dus ben ik begonnen om de mallen uit te knippen en de stofjes uit te zoeken. Als deze klaar is ga ik toch maar weer een top dubbelen want anders wordt de stapel wel erg groot:-)
Groetjes

dinsdag 22 januari 2013

Een nieuw beginnetje.....

We hebben gisteren een heerlijke dag gehad voor de verjaardag van DH, s'morgens had ik als verrassing een champagneontbijt besteld en dat was super verzorgd dus we hebben er heerlijk van genoten en verder was de dag voor hem ook heel super.
En ondertussen ben ik aan een nieuw quiltje begonnen in hele mooie stofjes van Atelier Bep, het middenstuk is deze ster en die is nu klaar en nu ga ik verder met de volgende rand. Het patroon komt uit het boek van Petra Prins. Dus vanmiddag lekker op mijn gemak met een grote mok thee weer lapjes aan elkaar zetten. Heerlijk toch, al leg ik het werk wel even neer af en toe om een paar bladzijden in mijn nieuwe boek te lezen,  Het eerste boek van de Nar van Robin hobb, ik heb pas alle 3 de boeken van de ziener gelezen ook van haar en nu dan deze. Ik vind haar een hele goede schrijfster.
Groetjes..

zondag 20 januari 2013

Klaar.....

Zo mijn ohiostar quilt is af, alle blokken zitten aan elkaar. In mooie oude kleurtjes is het een leuk geheel geworden.
 
En het volgende werkje ligt al klaar, maar daar laat ik binnenkort meer van zien.
Alles is hier weer wit gekleurd van de sneeuw. En morgen is mijn DH's verjaardag en ik hoop dat hij een super fijne dag heeft. Ik ben er zelg nog zenuwachtiger van dan hij:-)
Nog een hele fijne zondagavond gewenst.

vrijdag 18 januari 2013

Kado van de kerst....

Zo en het is nog steeds koud en af en toe sneeuwt het hier een beetje. De vogels hebben honger dus hangen er overal mezenbolen in de tuin en staat er strooivoer voor ze. En mijn 2 dames ( poezen) genieten er van, het is voor hun net een spannende film op tv dus kijken ze samen graag naar buiten. Ik zag bij Supergoof leuke foto's van haar katten, dus plaats ik hier een foto van onze Angel die het liefst zo ligt:-)

En ik wil jullie graag mee laten kijken naar de mooie stofjes die ik voor Kerst heb gehad, Hele mooie stofjes van Judie Rothermel.

En van Nancy Gere, zo'n prachtige mooie kleuren en motieven daar kan je zo van genieten, ik heb ze nog steeds  naast mijn laptop liggen zo dat er de hele tijd naar gekeken kan worden.

Soms denk ik dat het allerleukste van het quilten gewoon het kopen is van die super mooie stofjes en dat is iets wat ik super graag doe:-))
Fijn (schaats) weekend allemaal.


woensdag 16 januari 2013

Van alles wat......

Ik zag vanmorgen ineens dat het al de 16e was, jee wat gaat het snel nog even en het is al weer Februari. En nu pas mijn eerste blogje van dit nieuwe jaar, nou ja beter laat dan nooit he:-) 
Ik heb het hier druk gehad met een feest plannen voor mijn DH, hij wordt maand 50. Maar ik heb nog wel steekjes kunnen maken aan mijn nieuwe quilt. Eerst heb ik 36 nine-patches gemaakt.

En daarna 25 ohiosterren in allerlei kleurtjes.

En daarna de blokken in elkaar gezet. En nu gaan we weer verder om alles aan elkaar te zetten.

En natuurlijk geniet ik van het heerlijke weer, hier ligt flink wat sneeuw, en het heeft meer dan 10 graden gevroren, het ruikt zo lekker fris buiten en alles ziet er mooi uit. Heerlijk vind ik dit vind ik een zalige tijd van het jaar, de winter! Van mij mag het nog wel een aantal weken vriezen:-)

Zo nu ga ik even wat eten, opruimen en dan lekker met een grote kop thee steekjes maken, ik wens iedereen een fijne dag toe.