zaterdag 16 februari 2013

De Mrs. Vigorsquilt....
 
Afgelopen week was het heerlijk koud buiten en lekker warm binnen dus zijn er weer veel lapjes aan elkaar genaaid. Er heb ik 2 randen helemaal in elkaar gezet, met allemaal mooie stofjes.
Toen moest er om het middenstuk eerst een randje en toen kon de eerste rand er aan worden gezet. Ik vind het meteen weer een heel ander gezicht hebben. Nu ben ik met de 2e rand bezig. Het is altijd weer heel erg leuk om zo een quilt te zien groeien. 
Ik kon het toch niet laten om stofjes te kopen van de Nieuwe serie La Belle Fleur van French general te kopen, ze zijn echt zo prachtig en hebben zo'n mooie kleuren, als je een fan bent van French General stofjes is dit zeker weer een aanrader. Echt lapjes om weer verliefd op te worden. 
Deze week ga ik ook weer een quilt dubbelen, want er moet ook af en toe eens iets afgemaakt worden. Ik moet alleen nog bedenken welke want ik heb er een boel liggen die graag gequilt willen worden:-) Het wordt hier in ieder geval een lekker rustig en relaxed weekendje.
Groetjes........

vrijdag 8 februari 2013

Mrs. Vigor's Quilt.....

En hier is dan het begin van de Mrs. Vigor's quilt, dit is de keuze van mijn DH en ja dan begin je er aan he:-) Ik denk zoals de meeste van jullie een lijst hebben, zo heb ik ook een lijst met wat ik allemaal nog wil maken en geloof me het is een flinke lijst. En nu was mijn DH aan de beurt om er eentje uit te zoeken en hij vond deze ronde vorm weer eens iets heel anders dus ben ik aan de slag gegaan. Het is echt een leuke quilt om te maken met al die ronde vormen.
En hier heb ik er een zigzag rand omheen gemaakt en toen moest het op een vierkante lap geappliceerd worden en toen de ronde vormen op de hoeken, ik moet er nog 2 vastzetten en dan kan ik aan de volgende rand beginnen. En dan komt er gewoon een rand van stof aan dus niet van aan elkaar genaaide lapjes, alleen kwam ik daarvan stof te kort maar gelukkig had Atelier Bep die nog en heb ik die besteld en hopelijk wordt hij gauw gebracht door de postbode.:-) 
En dan ga ik vandaag de stofjes knippen voor de andere randen en dan kan ik ze dit weekend aan elkaar gaan naaien, want ze verwachten sneeuw hoorde ik. Er kan wel tot 10 cm vallen dat is nog al wat. We zullen het zien. En dan is het goed toeven binnen bij de kachel met je lapjes.
Hierbij wens ik iedereen een heel fijn weekend toe.
Groetjes...