woensdag 24 april 2013

Heerlijk weer.....
 
Het is hier heerlijk weer, de zon staat te stralen aan een onbewolkte hemel, er gaat hier zelfs een waarschuwing uit dat je niet zonder bescherming buiten moet gaan zitten want dat is gevaarlijk met zonkracht 7!!.
Ondertussen is de Vintage sampler af. Hier is hij zonder de laatste rand.
En hier met de laatste rand, er moet eigenlijk nog een rand om maar dan wordt hij te groot voor aan de muur te hangen. Hij is helemaal gemaakt van Judie Rothermel lapjes en ik vind dat hij er toch vrolijk uit ziet ook al zijn het reproductiestofjes. En nu ga ik toch maar iets quilten want anders blijft die stapel ook maar groeien:-) 
En ondertussen heb ik ook het borduurtje helemaal af. 
En ben ik begonnen aan een nieuw borduurtje van Soed Idee, de 1905 jhl sampler SAL, ik borduur het in bruin beige garen. nu gaan we lekker buiten zitten genieten van de heerlijke lucht en lekker borduren. Nu kunnen we er nog van genieten want vrijdag wordt het weer een stuk kouder en regen. 
Ik wens iedereen een fijne zonnige dag toe.
Groetjes .......


vrijdag 19 april 2013

De volgende randen.....
 
Er zijn weer een paar nieuwe randen toegevoegd, eerst heb ik er de bloemenmanden aangenaaid.
Toen aan beide kanten de klosjes, en toen boven en onder de hempies. 
En nu ga ik verder met 4 bomen en 4 sterren blokken te maken. Het begint nu al een echte quilt te worden. Even verder gaan hier met poetsen en dan vanmiddag weer lekker lapjes aan elkaar naaien. Ik wens iedereen vast een heel goed weekend toe.
Groetjes ............


woensdag 17 april 2013

Vintage sampler...
 
Ondertussen heb ik ook weer klosjes gemaakt voor de vintage sampler quilt, dat was weer heel leuk om te doen.
En heb ik de eerste rand om het middenstuk genaaid. 
En nu zit ik lekker buiten in het zonnetje heerlijk lapjes aan elkaar te naaien en te genieten van de eerste bloemetjes en blaadjes in deze aangename warmte. Zalig zeg. Er wordt nu gewerkt aan de volgende rand.
 

Groetjes......


donderdag 11 april 2013

En wat nu dan.....
 
Gelukkig ben ik na de Antique wedding sampler niet in een gat gevallen, wat soms wel eens gebeurd nadat je intensief met een quilt bezig bent geweest.
Maar ondertussen ben ik begonnen aan een borduurwerkje naar een patroontje van Soed idee, al weet ik niet of ik er een naaldenmapje van maak of dat ik het inlijst in een mooi lijstje, want ik vind het zelf een heel erg leuk patroontje.
Ik heb het garen van Valdani gebruikt, ik vind dat zo mooi omdat het zo duidelijk van kleurtjes veranderd. Er moeten nog een paar dingen geborduurd worden en dan is het klaar. 
Ook ben ik weer bezig met de Vintage sampler quilt, ik vind dit hele lieve blokjes, net of het kleine kabouterhempies zijn:-) Vanmiddag ga ik de eerste rand aan het middenstuk zetten en misschien al de volgende blokjes knippen.
Nog 1 dag en dan is het weekend, ze hebben het over 20 graden ik ben heel erg benieuwd, als het droog is kunnen we tenminste weer iets aan de tuin doen want daar heb ik ook wel zin in.
Groetjes ...............

donderdag 4 april 2013

De top is klaar.......
 
De Antique wedding sampler top is klaar. Het lukte me niet om hem goed op de foto te krijgen vanwege de grote maar ik hoop dat je zo een idee krijgt. Ik ben er zelf super blij mee en kan nu gaan nadenken over de achtergrond en hoe te quilten.
 
Want hij moet natuurlijk super worden:-)) Ik ben erg blij dat ik met deze mooie en goed verzorgde BOM van Petra Prins heb mee gedaan.

Groetjes ........

dinsdag 2 april 2013

De laatste blokken........
 
De paasdagen zijn ook al weer voorbij, ondanks dat het niet warm is vind ik het heerlijk weer met dit stralende zonnetje. Vandaag schijnt de zon ook weer uitbundig en is het goed vertoeven in het zonnetje uit de wind. Ik ben bezig met een paar aanpassingen aan mijn tuintje, kijken of het wat gaat worden.
 De laatste blokken van de antique wedding sampler zijn nu ook klaar, het waren echt hele leuke blokken om te maken op allerlei verschillende manieren.
Nu ga ik alle sashings er tussen zetten en kleine tussen blokjes, ik hoop dat het goed gaat lukken want om de een of andere reden heb ik daar altijd moeite mee dat het goed gaat uitkomen. 
Dus vanmiddag met een grote kop thee ga ik aan de slag want de blokjes en repen zijn allemaal al gesneden en gelukkig zit er een getekende planning bij:-) Wordt vervolgd.
Groetjes ..............